От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

- Безплатни детски прожекции в София

22 Ноември 2011 / 11:13  |  Автор: zabavlqvaise  |   | Рубрики: Кино , В София , Безплатно , Деца
Всички детски филми от програмата на "Киномания" се завръщат само в салона на Дома на киното за повторни прожекции. Входът отново ще е свободен през уикендите в периода 26 ноември - 18 декември! Тази събота и неделя (26 и 27 ноември) гледай първите четири филма:

26.11., 10:45 – „Големият мечок” – Само защото сте роднини с някого, не значи че трябва да се харесвате, а ако сте брат и сестра, не е казано, че трябва да сте първи приятели. Джонатан винаги е обичал да пътува сам, за да прекарва ваканциите при дядо си, тъй като сестричката му досега е била твърде малка за такова приключение. Но това лято Софи вече е достатъчно голяма, за да тръгне с него към провинцията. Лош късмет за Джонатан, който прави всичко възможно, за да се отърве от досадния дребосък. Тъкмо успява и нещата се объркват ужасно, защото Софи е отвлечена от огромен мечок. Джонатан просто трябва да я намери, преди да е станало нещо страшно. Това означава, че трябва да влезе в гората, където не им е позволено да влизат, защото е толкова голяма, че не й се вижда другият край, както дядото винаги е повтарял на внуците си. Джонатан проследява дирите на сестричката си, които го отвеждат право в сърцето на гората, в свят, пълен със странни същества – подскачащи птички, миниатюрни елени, дървесни жаби, много по-високи от дърветата, и великански мечок с чудовищни размери. Поне това е първото впечатление на Джонатан от пухкавия нов приятел на Софи. Братът на Софи не знае какво да прави с огромния мечок и малката си сестра. Нима наистина са в безопасност с такъв пазител? Дори едрите животни могат да попаднат в беда, когато други по-зли горски обитатели ги подмамват в огнени капани.

26.11., 12:15 – „Бялото лъвче” - Този филм предлага пътешествие до дивите кътчета на Африка с приказка, която ще омагьоса цялото семейство. Седнал край огъня, старейшина от племето шангаан разказва епична история, като привлича вниманието на младите слушатели от самото начало с раждането на бяло лъвче на име Лецаци. Редкият цвят на Лецаци го откроява от другите лъвове и го превръща в нежелан член на прайда и мишена за хищници. За племето шангаан белият лъв според легендата е пратеник на боговете. След като спасява Лецаци от една гладна хиена, момче на име Гисани открива, че мисията му е да опази това рядко същество на всяка цена. Когато Лецаци пораства, трябва да оцелява сам, учейки се от другите лъвове по пътя си из южноафриканските равнини към царството на най-опасния хищник – човекът ловец на трофеи. Заснет на 80 км от Йоханесбург, филмът вдъхва страхопочитание с величествените си пейзажи и близостта с дивите герои. Малките зрители ще харесат красивите диви животни и драматичния съспенс, а по-възрастните ще открият дълбочината на уникалната история за съзряването, разказана вълнуващо, с любов към природата.

27.11., 10:45 – „Приказки от джунглата” - Обикновен ден в американската джунгла. Наблизо има пристанище – пристигат кораби, пълни с камиони и машини. Те имат една цел – да унищожат джунглата. Ягуарът предупреждава другите за задаващата се опасност. Ако хората влязат в джунглата, няма да останат дървета. Ако няма дървета, няма да има сянка. Ако няма сянка, няма да има вода. Ако няма вода, няма да има живот. Обитателите на джунглата осъзнават, че трябва да се борят заедно, за да спечелят битката...

27.11., 12:15 – „Гласът на орела” - Нищо не е по-привлекателно за Базарбай – будно 13-годишно номадско момче от Западна Монголия и син на казашки ловец на орли, както модерните изкушения на града и големия широк свят. Баща му е решен един ден да го направи велик ловец на орли, макар че Базарбай още не е достатъчно зрял за това. Когато бащата изпраща по-големия брат на Базарбай, Хан, да работи в Улан Батор, за да помага на семейството, Базарбай е съкрушен и се чувства предаден от брат си. Нищо не може да го зарадва, нито дори големият празник на орлите, на който го завежда баща му. Там Базарбай получава възможност да представи орела на баща си, но когато един фотограф започва да снима птицата, орелът се подплашва от светкавицата и отлита. Ужасен, че може да е изгубил завинаги орела, който е всичко за баща му, Базарбай тръгва да го търси. По време на пътешествието си той осъзнава, че не всички са добронамерени към него и грабливата птица. Гласът на орела разказва за приключенията на едно момче, което, придружавано от вярната си птица, научава че не трябва да обръщаш гръб на традицията, за да бъдеш щастлив, а че обичаите, уважението към природата, приятелството и предаността са взаимно свързани.

Билетите ще са достъпни от 23 ноември 2011 г. Местата са ограничени.<<< СВЪРЖИ СЕ С НАС
<<< КАЛЕНДАР СЪС СЪБИТИЯ за бързо и лесно търсене и намиране


КЛЮЧОВИ ДУМИ
КОМЕНТАРИ
Няма добавени коментари!
Календар на събитията в София и страната

Актуалните културни събития с ВХОД СВОБОДЕН четете в новия ни сайт
КОЛОНКАТА


    АКТУАЛНО В КОЛОНКАТА:
КАЛЕНДАР
Културни събитията в София и страната с вход свободен.
Кolonkata.info